• +905323153767
  • 24/7
Ayurveda Serisi

ayur = yaşam, veda = bilgi

Ayurveda Serisi
Ayurveda Serisi

Ofis Yoga firması  işbirliği ile üretilmiştir


Ayurveda Nedir? Ayurveda, kökeni Hindistan’ın Vedik kültürüne dayanan 5.000 yıllık bir doğal şifa sistemi olup, insanoğluna beşeri potansiyelinin üst sınırını gerçekleştirirken, her yönden dengede ve zinde kalmasına yardımcı olan bir bilgelikler bütünüdür.

 Ayurveda kadim bir lisan olan sanskritçe bir kelime olup, kelime anlamı olarak "Yaşam Bilimi" manasına gelmektedir. 

 Ayurveda neye hizmet eder?

 Ayurveda’nın başlıca hedefi öncelikle kişinin ideal bünye tipini (beden ve zihin birleşimi neticesinde oluşan bünye tipi/fıtrat/dosha) tespit etmek ve herhangi bir dengesizlik var ise, dengesizliğin haberini veren belirtilerin kaynağını bularak, dengenin tekrar kurulması üzere geniş kapsamlı önerilerde bulunmaktır.

 Bünye Tipleri (Doshalar) Doshaların yanlarında yazan elementler, o dosha için o elementlerin diğer elementlere göre fazla olduğunu ifade eder. 7 temel beden tipi vardır; Vata (Boşluk ve Hava) Pitta (Su ve Ateş) Kapha (Toprak ve Su) Bu ana doshalara ek olarak; Vata/Pitta, Pitta/Kapha, Vata/Kapha, Vata/Pitta/Kapha dediğimiz iki ve ya üç doshanın bir araya geldiği beden tipleri de vardır.

 Çalışma Prensibi Nedir?

 Ayurveda’ya göre doğa ile insanlar arasında çok temel bir ilişki vardır. Doğa nasıl beş büyük elementten oluşuyorsa (boşluk,hava,ateş,su,toprak), bedenlerimiz de bu elementlerden oluşur. Bu beş element, hücre seviyesine kadar fizyolojimizin her seviyesinde vardır ve elementlerin özellikleri (guna) sayesinde evrendeki her maddenin içindeki potansiyeli tarif edebiliriz. Örneğin; hava elementi, serin ve kuru, su ise yumuşak ve akışkandır.

 Bu özellikler ile çalışmanın temel prensipleri şunlardır;

 1- Benzer, benzeri arttırır. 

 2- Karşıtlar dengeler.

 Bu ilkenin ardındaki fikir kullanımı şudur; Soğuk ve rüzgarlı bir günde, vücudumuzda otomatik olarak soğuk, sert ve hareketli özellikler yükselir. Bedenimizde, endişe, cilt kuruluğu ve üşüme olarak kendini gösterebilir. Bu durumda sıcak bir çorba ya da bir bitki çayı içerek ya da meditasyon yaparak ‘’karşıtlar dengeler’’ilkesi ile bedenimizde artan doshayı dengeleriz. Bu ilke; tüm yiyecekler, baharatlar, egzersiz, yaşam tarzı ve düşüncelerin beden ve zihnimiz üzerimizdeki etkisini anlamak için geçerlidir. 

 Ayurveda’da Baharat Kullanımı Baharatlar; hem bazı yiyeceklerin olumsuz etkilerini dengeler hem de değerli tıbbi özellikleri vardır. Her baharatın kendine özgü sayısız faydasının olmasının yanı sıra doshaları (bünye tipi) dengeleyici farklı özellikleri içerirler. Örneğin; karabiber, ısıtıcı doğası itibariyle Pitta doshayı arttırır, zerdeçal ise buruk tadı ve hafif ısıtıcı yapısı ile Kapha doshayı dengeler. Özellikle çok yoğun olan günümüz yaşantısında yemeklerimize ufak baharat dokunuşlarında bulunarak bütünsel dengemizi koruma adına önemli bir adım atmış oluruz. 

 Fresh Future olarak Ayurveda yaklaşımı ile çıktığımız yeni yolculuğumuzda doshalara özel baharat karışımlarını Kuzey Ege’nin zeytinlerinden ürettiğimiz ödüllü zeytinyağımıza infüze ettik ve evinizde, ofisinizde, seyahatlerinizde kullanabileceğiniz şekilde ambalajladık.

  Yanınızda taşınması pratik ve şık bu Ayurvedik zeytinyağlarını sipariş etmeden önce aşağıdaki linki tıklayarak doshanızın ne olduğunu öğrenebilirsiniz.


Ücretsiz Dosha Testi için

Ayurveda kullanarak sağlıklı, canlı ve dengeli bir hayat yaşamak istiyorsanız, önce kişisel anayasalarınızı belirlemelisiniz.

Beden tipinizi biliyorsanız sipariş verebilirsiniz!

YUKARIYA GİT